Casele cu mansardă
Casele cu mansarde sunt obișnuite atât în mediul urban, cât și în cel rural. Acestea sunt alese nu doar pentru aspectul lor unic, ci și pentru cheltuielile mai mici asociate cu executia lor. Află în cele ce urmează care sunt avantajele și dezavantajele acestor case.
Beneficii
Primul beneficiu pe care am dori să-l împărtășim cu tine este cel fiscal. Construirea unei case mici moderne cu mansardă este mult mai rentabilă decât construirea uneia cu etaj, deoarece există mai puține cheltuieli generale (materiale de constructie mai putine si manopera ). Nu va trebui să construiești pereți deosebit de înalți în pod, iar dacă vă planifici bine lucrurile, poți economisi în ceea ce privește forma de izolare.
În comparație cu casele cu un singur etaj, spațiul suplimentar oferit de o mansardă este un avantaj major. Dacă planifici din timp și proiectezi bine structura și aspectul, poți utiliza un astfel de loc nu doar ca pe un pod, ci și ca spațiu de locuit. Mansarda are avantajul suplimentar de a fi un spațiu primitor, cald și personal în casă. Dacă preferi să faci din ea un loc perfect pentru depozitare, atunci această opțiune îți este la fel de utilă.
Dezavantaje
Caracteristicile mai puțin atrăgătoare ale mansardelor nu trebuie ignorate dacă dorești să faci o selecție bine informată. Ferestrele sunt primul lucru care ne vine în minte. Nu numai că sunt mai dificil de montat, dar și mai greu de accesat. De asemenea, nu pot fi prea mari, deoarece ar duce la pierderi excesive de căldură, iar dacă pereții sunt prea jos sau tavanul este împărțit în secțiuni, este posibil să întâmpini dificultăți la montarea mobilierului. Un alt dezavantaj este acela că ferestrele de mansardă sunt mai scumpe decât cele tradiționale.
Sugestii pentru Construire
Asigură-te că mansarda este locuibilă respectând aceste îndrumări: izolează foarte bine din punct de vedere termic, astfel încât să te bucuri de căldură iarna și de răcoare vara; acorda o mare importanță acoperișului, care trebuie sa fie bine făcut pentru a nu permite infiltrarea apei; compartimentează spațiile cu rigips pentru a nu suprasolicita parterul și încearcă să ai spații cât mai deschise și generoase. De asemenea, nu uita să ai în vedere un plan de ventilație și circulație a aerului cât mai inteligent.
Construirea unei case cu mansarda necesită îndemânare, de aceea este important să angajezi profesioniști în acest domeniu, precum și în design interior. Dacă ai nevoie de un arhitect, nu ezita să suni la biroul De Stijl unde arhitect Enica Ana va fi cu siguranță gata să te indrume in aceasta calatorie: construirea casei tale!